Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kokoontuneet Savonlinnan Vihreät nimesivät ehdokkaita kuntavaaleihin.

Ensimmäisten joukossa nimettiin veteraanikansanedustaja, toimittaja Heli Järvinen, yhdyskuntatekniikan insinööri Vili Hintsa sekä toiminnanjohtaja Heikki Härkönen.

Heli Järvinen jäi viime keväänä pois eduskunnasta ja neljä vuotta sitten kaupunginvaltuustosta. Järvinen on jäsen aluevaltuustossa sekä varajäsen aluehallituksessa.

– Reilun vuoden tauko paikallisesta päätöksenteosta on tehnyt hyvää ja vahvistanut haluani olla mukana ja vaikuttaa Savonlinnan asioihin. Haluan olla tekemässä Savonlinnasta Suomen parasta pikkukaupunkia.

Järvisen keskiössä on kaupunkilaisten arki.

– Minulle paras pikkukaupunki tarkoittaa entistä parempia liikunta-, kulttuuri- ja osallistumismahdollisuuksia sekä laadukkaampaa koulutusta.

Savonlinnan Vihreiden ehdokashankinta on hyvässä vauhdissa. Myös Heli on itse saanut yhteydenottoja ja kannustaa kaikkia ottamaan edelleen yhteyttä.

Vili Hintsa on ehdolla kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa. Hintsa on syntyperäinen savonlinnalainen, jolle alueen saaristo ja metsät ovat tulleet tutuksi jo pienestä pojasta asti.

Paikallispolitiikka on opiskelijajärjestöaktiiville hyvä jatkumo.

Hintsan työ yhdyskuntatekniikan parissa antaa hyvät lähtökohdat Savonlinnan kehittämiseen.

– Koen, että Savonlinnassa on hurjasti potentiaalia luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneille. Meillä on upea saaristo ja vesistö ympärillämme, jota meidän tulee suojata ja tuoda esille kaupungin arvoissa.

Heikki Härkönen on Savonlinnan kaupungin ja seurakunnan varavaltuutettu. Hän työskentelee Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piirin toiminnanjohtajana. Aiemmin hän on toiminut yrittäjänä matkailualalla sekä kansanedustaja Heli Järvisen eduskunta-avustajana.

– Savonlinnan suurin potentiaali on kestävässä luontomatkailussa, mielestäni tätä ei ole hyödynnetty riittävästi.

– Kestävä luontomatkailu perustuu luonnon arvostamiseen ja vaalimiseen, muistuttaa Härkönen.

Helsinkiläissyntyinen Härkönen on perheensä kanssa viihtynyt Savonlinnassa hyvin.

– Voin suositella Savonlinnaa varsinkin lapsiperheille, olemme kaikkien kolmen lapsemme kanssa kokeneet Savonlinnan hyväksi paikaksi elää.